Bröllop

Ska på fina vänners bröllop på lördag, ska bli sååå kul! Fick för mig att jag skulle sy mig en klänning... SOM jag har slitit!
Först sydde jag upp klänningen i lakansväv för att se om jag behövde göra ändringar, självklart behövde jag det:-) Insåg att jag inte alls ville ha den modellen på klänning, så det var bara och ta fram mönsterpappret igår och rita ut alla delar på nytt... SUCK!

Det här är så typiskt mig, ska alltid komma på allt i sista stund... Har kommit en bra bit på väg men är inte klar. Nästa gång jag får ett sånt här infall, SÄG TILL MIG!!
Skulle behövt flera veckor till det här, två dagar var jag stönig och skulle klara det på :-) Är ju iofs nästan klar men jag sydde hela dagen lång igår och måste sitta större delar av dagen idag...

Får se om jag hinner klart... Har en klänning i reserv om jag inte gör det.


Så här ser den ut nu, ser färdigsydd ut men det är den inte :-)

Måste fortsätta nu!

Ha en bra dag!

Höstkänsla

Igår fick jag en känsla av att hösten är här, 11,5 grader och regn HELA DAGEN... Amelia fick ha både jacka och mössa på promenaden. Kommer säkerligen bli sol och värme igen men det är inte varmt på nätterna, snart är sommaren över... Gör inte mig så mycket då hösten är en favorit hos mig :-)

Mysigt med tjocka stickade tröjor, fina färger på löven och massa värmeljus tända hela dagarna. Det förknippar jag med hösten!

Så ialla fall insåg jag att åkpåsarnas tid kommer inom en snar framtid!!! ÄLSKAR att sy åkpåsar! Finns hur många sätt som helst att sy på, färg, mönster, blixtlås, knappar, resår, kardborre, fleece, fuskpåls... Ja det tar aldrig slut på ideer :-))



Detta ska bli en åkpåse som passar till ligg/korgdelen på vagnen, snart klar så håll utkik får ni se den här på bloggen snart!

Ha en bra dag!


Mysis


Inte riktigt klar, knappar och muddar ska dit. Älskar tyget och färgkombinationen!

Mönster: Mc calls

Storlek: 70 (går att använda lite längre då det är långa muddar)

Tyg: Ohlssons tyger

Gillar mysisar till dom små, ser så skönt ut. Och så är det kul att sy! Detta tyg finns även i rosa med orange stjärnor. Har även ett limegrönt med turkos blommor, härliga färger!


skjorta



Skrynklig och lortig:-) Men så här ser den ut efter flitigt användande...

Mönster : Eget

Storlek : 98 (3 år)

Tyg : Tygfabriken

Blev inte som jag tänkt mig!
Och det irriterar mig, vet dock nu vad jag ska ändra på till nästa skjorta... Huvudsaken är väl egentligen att sonen är nöjd:-)




Har även sytt en "morfar-nalle" ...

Liam fick bläddra i en bok med massor av mönster i till olika nallar, han valde en puckelrygg-nalle som just kallades morfar/farfar-nalle...
Hade inte valt den själv men det var kul att testa sy en nalle även om det nu blev en gamling:-) Jag hade hellre valt en liten söt med armar och ben som går att vrida... men men.



Kolla ryggen :-)


För fint väder...

för att blogga :-) Tillbringar dagarna med mina barn utomhus så bloggen ligger nere just nu... Kommer snart igen med massa sytt. Har sytt en del som jag inte fotat än...
Håller på och lär mig sy nallar just nu så det kommer jag snart lägga ut bilder på :-)

Ha en bra sommar!!!

RSS 2.0