JOBB...

är det enda som hinns med just nu. Uppdaterar lite dåligt här i bloggen men det blir snart bättre, är ledig fre, lör, sön!! Så skönt. Ska verkligen försöka njuta av ledigheten hela påsken.

Framförallt ska jag sy :-D
Har massa ideer, klänning till melis, fleecebyxor, mössor.... med mera! Har även beställt lite mer tyger.


 Ska göra en "till salu" kategori på min blogg inom en snar framtid. Vill inte påbörja det just nu när jag jobbar för fullt men snart så.

Där kommer man kunna köpa allt ifrån åkpåsar till kläder, även mössor och filtar....  Så håll utkik efter en ny kategori ifall ni är intresserade av att handla något.

Ha en trevlig måndagkväll!!

Byxor...

med foder i är mitt nästa projekt. Ska sy till 3 små barn.
Är perfekt att ha om man ska vara ute, sköna att ha på sig och varma ska dom naturligtvis vara. Är ju en sån period vi har framför oss då det är svårt att klä barnen, för varmt med tjock vinteroverall samtidigt som det är ruskigt kallt med inget ytterplagg alls på benen. Får se om jag får till nåt bra mönster. Har tittat ut superfina tyger i lyxfleece ifrån stoff o stil.
Är enormt sugen på barnmässan i helgen... Ska på dop imorgon och jobbar på söndag så vi får se hur det blir med den saken, kanske hinner efter dopet.
Finns nämligen utställare där med tyger :-D

Ha en trevlig helg!!

Mys

Mjuk och varm...


Som vanligt har jag inte fått i knappar än... Men det ska fixas innan helgen är slut.



Fodrad med svart jersey.





Hoppas den är lika skön att ha på sig som den ser ut och vara...

Jackan

är nästan färdig !!!!!! Lägger ut bilder imorgon. Ska göra klart ikväll.
Fodret var inte så svårt bara jag tog tag i det, fick klura ett tag men sen förstod jag. Ska sy en i en mindre modell oxå tänkte jag, till min syster som ska ha bebis i höst!
Så kul att ha massa bebisar omkring mig som jag kan sy till. Sugen på att beställa mer tyger... Får lugna mig lite och sy av det jag har först :-) Blir bara massa som ligger och tar plats annars.

Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Någon som kan

sy och vet hur man gör när man syr fast fodret?? Tar tacksamt emot tips :-D


Fodrad jacka

är vad jag håller på med nu... Fleecetyg (lyxfleece tror jag det kallas) som yttertyg, fodrad med svart jersey. Använde ett omlottmönster, luvan fick jag fixa själv. Enklast är att ta en luva ifrån ett annat plagg och lägga den på mönsterpapper och rita av. Tror att det blir bra... Är långt ifrån färdig men det ser bra ut. Än så länge...

Är dock INTE lätt att sy fast fodret, eller rättare sagt förstå hur man ska göra... Får tänka till ordentligt!!



Ska försöka slutföra denna ikväll!


Mössan

Är inte färdig... Tillbringade dagen hos den nyfödda gossen. Så jag ska fortsätta imorgon tänkte jag, om jag hinner :-D
Varför är det så att det bara sprutar ideer när man inte har tid?? När jag var ledig tappade jag ofta inspirationen, nu vill jag sy ALLT! Men jobb, barn och hundar gör att det är fullt upp med annat, så jag brukar få till ett par timmar på kvällarna... Sist jag sydde på kvällen vaknade Amelia så nu törs jag inte köra maskinen för mycket på kvällen.
Undrar varför det ALLTID är så??? När jag kan sy hela dagarna har jag inte lust, när jag är ledig vill jag jobba, när jag jobbar vill jag vara ledig... När det är snö vill jag ha sol och värme, får vi ingen snö längtar jag efter snö... Är det för varmt på sommaren är inte det bra. Jag är aldrig nöjd!! Men det är väl så människan fungerar, vill hela tiden ha mer.
I maj när jag ska vara mammaledig igen ska jag tänka på det här, försöka ta vara på varenda minut!!! 


snart  sitter jag där om ett par månader och saknar inspiration... hihi

Till små fötter


Dessa lämnades idag hos en nyfödd pojke, fodrade med mjukt lite tunnare fleecetyg. Sydde en helt egen tossa i fleece som jag stopppade i den yttre toffeln. Då får man inga sömmar inuti som kan skava. Hoppas dom är varma och sköna...

Tossor och mössa

Testsydde i gammalt fleecetyg, brukar göra så ifall jag är osäker på hur jag ska göra. Blev okej, så imorgon ska jag ta tag i det och börja klippa i dom fina tygerna.

Måste dock göra om mönstret lite på tossorna då det är onödigt mycket att sy, en del sömmar behövs inte. Enligt mig: Desto mindre sömmar desto bättre! Särskilt när det är tänkt till nyfödda, sömmar kan skava el vara obehagliga.

Visar bilder imorgon kväll. Nu är det bäst att sova så jag orkar upp imorgon. Har känt mig omänskligt trött idag, trots att jag slutade tolv... Kan det vara våren som är på ingång?? Eller så är det en fd kaffedrickande mammaledig som inte är van 40-timmars veckor än... :-D

Trevlig kväll på er!

Flanell

Köpte flanelltyg häromdagen, bra att ha om man vill sy snuttefiltar. Finns massor med plagg man kan sy av flanell, jag har dock tänkt att sy just filtar.
Sååå sött!! Små björnar i rosa, blått och gult. Även min son blev förtjust i detta tyg så jag hann i stort sett bara visa han tyget innan jag fick gå och sätta mig vid maskinen och fixa en snutte till han.
Funderar även på en sovpåse... Mys!




Liams snutte med den obligatoriska knuten i ena hörnet.

Till en liten kille

eller tjej...?? Passar till båda tycker jag, lite kul med muddarna. Tog turkos på ärm och på byxorna eftersom det är tänkt till en liten kille, skulle jag sätta dit rosa blir det genast en "tjejig" bodie...

Så här blev det


Som vanligt fattas det knappar... Vågar inte spika nu, riskerar inte att barnen vaknar!!

Babyset

Snart är jag klar med ett babyset, byxor och bodie än så länge... Ska försöka mig på och sy tossor och mössa också. Så kul och sy till de allra minsta :-D
Nattning av barnen nu sen ska jag lägga ut lite bilder tänkte jag.


Hinner

inte sy så mycket... Jobbar hela dagarna och när jag kommer hem vill jag umgås med barnen :-) Ska sätta mig en stund vid maskinen nu tänkte jag.
Är sååå ovan att jobba, känner mig som en stel 90-åring varje dag efter arbetsdagens slut. Blir bättre bara kroppen vänjer sig, ska ju snart vara mammaledig igen :-D

Trevlig kväll!

Ur funktion...

Man ska inte sitta vid datorn när man är så här trött, inlägget nedanför är beviset...

Hahahaha! "är uppvikt på bloggen" Skulle naturligtvis stå att mudden på byxorna är uppvikt på bilden!!

Nu ska jag sova!

Pyttesmå!!

Det här är vad jag håller på med just nu...


Så smååå. Syr en matchande bodie...

Byxorna är ca strl 56. Har sytt extra lång mudd ( är uppvikt på bloggen ) som går att vika ner, då går det att använda byxorna längre.

Inget sytt idag då jag har jobbat 11 timmar... Trött, ska sova nu.

Ha en trevlig kväll!

Bebis

Håller på och syr bebiskläder i strl 56 nu, i hopp om att släkten ska utökas med en liten snart :-D Väntar!!! Syr byxor i vitt och turkost, Bodien blir vit med farmens alla djur på.
Fick tillverka eget mönster till byxorna, hoppas det blir bra. Lägger ut bilder imorgon!

Godnatt!

Nya tyger!

Idag kom det paketet som jag har väntat på ( som ett barn på julafton :D ), låg i brevlådan. Har gått och väntat på en avi men det kom direkt hem. Lyx!


Har lovat Liam en tröja i det blå husvagnstyget. Sen ska jag sy till släktens alla små har jag tänkt...

Test

Jag håller på och lär mig och redigera mina foton, är väldigt okunnig på allt som har med datorer att göra. Har nu fått en snabbkurs av min sambo, måste därför testa och lägga ut en redigerad bild här för att se det färdiga resultatet.
Har redan visat denna jumper en gång förut...


Har fortfarande inte satt knappar på denna, beror icke på slöhet!! Tryckknappar är slut överallt för tillfället, skulle komma in denna veckan. Så snart så...

Så här ser det ut på!


Slutfört och provat kläderna.








Nu har jag inget liggande längre. Börja på nya projekt!! :D


Väntar

på mina tyger ifrån jnydesign och mjuka tyger. Hoppas dom kommer innan fredag!! Har beställt tyg med apor och lejon, med bondgårdsdjur och "ingrids husvagnssemester" med bilar och husvagnar på.
Ifrån mjuka tyger valde jag tyg med alla olika sorters grävmaskiner och andra fordon på, sååå fint barntyg. Kommer sitta vid symaskinen dygnet runt när tygerna har kommit, frågan är: Har jag tid att gå till jobbet?? hehe

Börjar som sagt jobba på lördag, 30-årskalas på söndag. Fullspäckad helg, hinner inte sy nånting då... På måndag börjar jag jobba heltid, hur ska det gå?? Jag är ju van och gå här och pyssla med allt i min egen takt, kommer vara helt slut på kvällarna.
Sen är ju faktiskt min sambo pappaledig när jag jobbar. Så jag hoppas på att han sköter barn och hem när jag sliter :D
Så jag kan sy en liten pyttestund på kvällen när barnen har lagt sig. ( Troligt att jag kommer få abstinens om jag inte får sy... haha )

Igår hade vi mycket trevligt hos söta K och pojkarna, vi fikade medans barnen lekte. Dom röjde runt som bara den, vill inte veta hur länge K fick städa efter att vi hade gått... förlåt!

Amelia håller på och bli förkyld, typiskt när man har hela veckan inbokad! Skulle ha varit på fika idag med, fick jag avboka... Hoppas hon är frisk innan helgen så vi kan åka på 30-årskalas!!!!

Ha en trevlig onsdag!

Omlott

Sydde om den så den fick kantband i halsringning och som man knyter bakom ryggen eller i sidan. Nu ska jag testa och sy en lila likadan fast längre, mer som en klänning.




Gillar den turkosa färgen...


Skulle...

ha satt dit band istället. Vad jag ändrar mig hela tiden! Men nu får det bli så, har redan börjat sprätta :D
Fixar bild senare.

Ha en trevlig eftermiddag!

Knappar

Någon som vet var man kan få tag på färgglada tryckknappar?? Har letat i tygaffärerna men ingen har, finns endast i silver el svart... När jag syr barnkläder tycker jag det är kul med detaljer, det gör så mycket. Skulle vara grädden på moset ( eller hur man nu säger :D ) med färgade knappar på denna!



Funderar på en applikation... Vad tycker ni??

Omlott...

Just nu håller jag på med en sån, i vit velour. Ska ha kantband på i någon glad färg som livar upp lite. Blev sugen på att testa och göra en variant med foder i som kan användas som jacka... Kanske i fleece? Eller varför inte i jeanstyg?
Provar att sy en mysis först, utan foder. Får testa sig fram när man är nybörjare!


Är inte ihopsydd i ärm/sidor än, ska även sätta mudd i ärmarna. Knyt el knappar?

Nöjd kille...


Det var värt att sitta uppe sent och sy, han blev mycket glad för tröjan!

"Mussetröja"

 Jag är trött som bara den, vägrade avsluta innan den var klar. Gossen kommer bli överlycklig imorgon:D


Nu ska jag sova... Lägger ut bild på den nöjda killen imorgon.

Rita mönster

Har lovat min son en "mussetröja", han har frågat hela dagen om jag har sytt hans tröja... Så nu får jag göra ett eget mönster då jag inte har något som passar han. Jag har att göra hela kvällen!

Trevlig fredagskväll!

Jeans

Så här blev det. Är nöjd, älskar byxor med mudd i midja och benslut.


Det enda som var lite pyssel var och sy med tvillingsöm i grenen och uppe i linningen, är inget måste då det inte har funktion... Men ser mer proffsigt ut.

Blommig jumper...

Just det! Hade jag förträngt... :-) Måste sy om den så den kommer till användning. Muddarna i ärmen är för trånga och så ska den fixas med fåll eller mudd i nerkant. Har lätt för att strunta i projekt som jag inte blir nöjd med. Ska fixas IDAG!


Är sååå tråkigt att sprätta.

Väntar

på tyg ifrån jny design (www.jnydesign.se) . Kommer antagligen till veckan, skulle kunna köpa allt därifrån!! Finns så mycket fina tyger. Gå ut där och kika vetja.
Idag ska vi sy jeansen! Måste ta tag i det nu, ligger här färdigklippta bara att sy.

Modell

Här ser ni mig i ett hemmasytt plagg :D Liam är avundsjuk på att hon har fått "mussekläder", ska försöka sy en tröja till han med. Vet inte om tyget räcker. (  finns inte att köpa mer då jag köpte det sista...)


satt perfekt på lillan :-)




Sprätta...

Ibland blir det inte bra och då är det bara att börja om ifrån början... Jag fick sprätta bort kantbandet (runt halslinningen) på den rosa jumpern.
Varför? Jo jag lärde mig att man kan inte ha muddtyg som kantband när man syr i interlock, det blir inte alls fint då interlock är mycket töjbart och mjukt tyg och mudden är hårdare.
Klippte en remsa av tyget istället och satte dit. Blev mycket bättre!


Ska sätta i knappar uppe till höger vid halsen också... Sen ska det provas!

Rosa

Till lillan. Det här mönstret kommer ifrån en bodie som inte användes längre... Så nu kan jag sy massa jumprar!!


Ska försöka sy matchande byxor till denna...

Nytt projekt...

Jag har fixat ett eget mönster :D Ger mig inte förrän det blir som jag vill... Tog en gammal sliten bodie som inte används, sprätte isär den och la ut alla delar på tyget.
Har inte sytt än men det verkar bli bra, hoppas! Måste inhandla tryckknappar imorgon, tänkte fixa det när jag har varit hos tandläkaren. Sen ska det sys!

Nu ska jag packa ihop för idag och slappa framför teven ett tag.

Ha en trevlig kväll!

Missnöjd!

Ibland så krånglar allt när man syr! Jag blir sååå arg när det inte går som jag vill... Men det är av felen man lär sig :D ( sådär positiv är jag egentligen inte nu ) Har sprätt, sytt om typ 100 gånger. Blir ändå inte nöjd!

Kom fram till att jag vill ha ett annat mönster... Behöver ett mönster som inte är omlott över axlarna, funderar starkt på att gå upp ock kolla om vi har någon gammal tröja till liam som jag kan sprätta upp och använda mig av. Håller även på med projekt "göra-eget-klänning-mönster" det är kanske inte så bra och pyssla med det nu när jag är lite arger... Men men, det värsta som kan inträffa är ju att jag blir ännu argare. Hoppas det ringer nån stackars telefonförsäljare så jag får avreagera mig lite. hehe

Här har ni orsaken till att jag är så arg!


den där omlottringningen gör mig vansinnig! Går inte att få det rakt... Får sprätta en tröja.

Ingen bodie

Nej, jag syr bara vanliga jumprar till Amelia nu. Känns mer aktuellt i bebismodet :D (hehe, nej då men det är lättare med blöjbyten och allt) Håller på med en riktigt färgglad, skriker vår och sommar om tyget!


Färgerna gör sig inte rättvisa här, är mycket klarare i verkligheten... kan även bero på den som står bakom kameran...



Ska klippa i jeanstyget snart, spännande. Har massa ideer om hur jag ska sy jeansen. Får massvis med inspiration bland alla sybloggar... Många gör eget mönster, det är svårt att få det bra när man gör det. Gäller att det blir symmetriskt o rakt o allt vad det nu behöver vara :D

Har tillverkat egna mönster till dockkläderna men det blir ju lite annat i och med att dockan inte rör sig, den känner heller inte om det blir obekvämt.
När man syr till småttingar är det viktigaste ( tycker jag i alla fall ) att det är mjuka material och skön passform på kläderna!
Har sett massor med pyttesmå kläder i strl 50 på bloggar, sååå söta!! Mina mönster är minsta 6 kg ( typ 62/68) så jag måste minska och göra om lite på det jag redan har. Ska lägga ut på bloggen hur man kan göra nu i veckan, istället för att man ska köpa nya mönster så fort man vill sy något nytt...

Sen fick jag en förfrågan av min syster om jag kan sy ett fodral av muddtyg till hennes mobil, om jag kan! Kul! Älskar att sy såna där lätta saker, en kvart så är det klart!

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0