Hundkläder

Jag har stickat tröjor till pyttelilla hunden i släkten MEN har naturligtvis glömt och fotografera!! Åhhhh vad typiskt mig... Hoppas att lillasyster kan lägga ut en bild i tröjan på sin blogg? Kan du det? :-)

Ska sy lite scarves/halsdukar nu. Behövs verkligen i detta höstväder.

Får lägga ut bild sen om jag orkar slita mig ifrån symaskinen :D

Jobb...

Jag har börjat jobba igen :-) Skönt faktiskt, få rutin på vardagen! Däremot blir det inte lika mycket sytt nu, kommer säkert bli mer under hösten när jag vant mig vid att jobba. Tycker det tar ett tag innan kropp och knopp ställer om sig :D Jobbade 12 timmar igår så idag är jag sliten, väntar på att Tobias ska gå upp så jag kan gå en promenix med vovvarna. Vill inte dra ut barnen i detta skitväder!
Innan det ska jag betala räkningar vilket jag avskyr att göra, dels för att nästan alla pengar försvinner och för att det är sååå tråkigt. Men det måste ju göras en gång i månaden så det får man väl stå ut med!

Har kommit en bit på Liams stickade tröja så jag lägger ut bilder senare på den :-)

Ha en bra lördag!

modell

Amelia fick ta på sig den tjocka tröjan och modella så ni får se hur den ser ut på :-)





Ingen framtida fotomodell tror jag, gillar INTE att posera... Å andra sidan, vilken ett-åring gör det :D


Tack till er som kommenterat och är intresserade av att köpa mössor! Jag blir så glad!!! Blir varm i hjärtat av att ni uppskattar det jag syr:D

Ni som vill köpa kan skriva en kommentar på ett inlägg med ålder på barn och vilket tyg det ska vara eller maila mig på [email protected].

Ska det skickas på post behöver jag er mailadress så jag kan kontakta er ang. adress och hur ni ska betala.

Nu ska jag klippa tyg och kanske sticka lite, igen...

Ha en bra kväll!


Kallt!!!

Idag har jag letat kantareller med hundarna :-) Var inte varmt ute så jag gick hem och sydde mössor istället.


Trevlig dag idag

Har lämnat Amelia och Liam på dagis idag, Liams första dag på sju veckor och Amelias första gång i livet. Det går så fort, tänker tillbaka på när hon var en liten nyfödd och kan inte förstå att hon redan ska vara utan mig på dagarna... HJÄLP! Ett år är ingenting, när jag var liten kändes ett år 100 ggr så långt som det gör nu. Men det ska bli kul att börja jobba igen, jag har längtat ett tag till jobbet :-))
När barnen var på förskolan kom syster hit och klippte mig, sen fick hon följa med mig och hämta barnen innan vi färgade mitt hår. Jag blev supernöjd, ser ut som en ny människa:-) Tycker jag i alla fall, haha...

Promenad och fikabesök av K och pojkarna på eftermiddagen, mycket trevligt! :D

Nu ska jag natta Liam sen börjar jag sticka en ny tröja. Den andra är klar och ser ut så här...


ska sy roliga knappar i axelsöm/halsen men har inte köpt några än...


Stickar för fullt :-)

Det var extremt beroendeframkallande att sticka, kan inte slita mig! Sitter hela kvällarna, igår satt jag framför teven till 01.00!!! Fick panik när jag såg vad klockan var... Sov till elva imorse:-)

Har köpt garn till Liams tröja oxå, är så bra med stickade tröjor på höstkanten. Speciellt på mornarna när det är lite kyligare men ändå inte så kallt så man orkar ha tjock jacka på sig. Flera lager är mycket bättre.

Ska börja sy mössor nu oxå, tunna höstmössor blir det först senare kommer jag sy tjocka (med fleecefoder inuti).
En mössa kommer kosta 60:- eller två för 100:-!!! BILLIGT :D

Ska även sy hundtröjor till systers lilla chihuahua, hon fryser när det är 20 grader och blåst... Hehe undrar vad sjutton jag ska sy i för material? Har tänkt att Nira ska kunna ha den i vinter.


Stickningen...



Valde ett garn med alla olika färger rosa, blått, gult, lila. Var absolut inte så svårt som jag trodde, lite får man ju tänka till ibland men det är väl lite det som va vitsen med att börja sticka. Att jag skulle få lära mig något nytt! Hoppas jag förstår mig på hela beskrivningen och kan slutföra tröjan.


Sticka :D

Jag har ALLTID velat kunna sticka tröjor... Har aldrig kunnat läsa mönstren så jag har lagt ner det där men nu fick jag lust att försöka igen. Ska åka till skåre och kika efter mönster och garn nu så får vi se om jag kommer igång sen.
Tobias har nackspärr och orkar inte jaga barnen så jag kanske får vänta tills dom sover, annars är risken att tålamodet tar slut innan jag ens har läst igenom mönstret...

Ha en bra dag!

Åkpåse



Den här är avsedd att ha i en liggdel i vagnen, måtten är anpassade efter en brio men skulle tro att det är samma mått på de flesta barnvagnar. Är lättare att ha en sån här smidig mjuk åkpåse än en "vanlig" vinteråkpåse då dom är större så man kanske måste sätta dit sittdelen för att det ska passa.

Mönster: Mitt eget

Strl: 72 lång, 35-40 bred

Tyg: En lyxfleccefilt, inuti är det fuskpårpäls ifrån tygfabriken

Är riktigt roligt att sy dessa små, ännu roligare är det att se när dom används av en liten bebis :-)

Vill någon köpa en är priset 250 kr, går att få i alla färger och färgkombinationer :-) Man måste inte ha päls inuti utan kan även ha fleece där.

Ska testa att sy en helt i fuskmink, får se hur det blir.


Så här såg jag ut...










Klänningen höll hela kvällen! Sydde med dubbla sömmar för säkerhets skull :-)


Bröllop!

Igår var vi på världens finaste bröllop, dom var sååå fina och vi hade fantastiskt roligt hela dagen och långt inpå natten. Tack för att vi fick vara med på er dag!!

Klänningen blev klar! Använde den faktiskt och var nöjd med resultatet :-) Ska fixa en bild ifrån syster som fotade mig i klänningen på festen.

Barnen var hos mormor igår och kom hem idag på em. Tack mamma för hjälpen!! Det var skönt och få komma ut på kalas.... Är inte lika skönt idag:-) Bakis halva dagen... Men det var det värt! :-)) Har inte haft så roligt på länge.

Nu ska jag se en skräckfilm och äta glass.

Trevlig kväll!

RSS 2.0