Ledig helg

Skönt att få två dagar ledigt!! Ska umgås med mina barn och spendera lite tid vid symaskinen :-) Har fått fyra nya tyger idag ifrån jnydesign. Gult med vitt mönster och rött med vitt mönster, såå fina.
Liam har redan valt ut det röda med fordonstryck på, "mamma jag vill ha en sån tröja". Så självklart ska han få det!

Ha en trevlig valborgsmässoafton!

Till salu



Sovpåse strl 4-7 månader är till salu! Pris 150:- plus frakt.





mysis åkpåse stjärnor till salu! Pris 500:- plus frakt.




Filt i lyxfleece och interlock till salu! Pris 135:- plus frakt.



Apor och lejon...

Liams T-shirt är färdig!


Nya nålar!

Nu har jag köpt tvillingnålar och extranålar till overlock plus vanlig maskin. Lika bra att ha ett lager hemma ifall jag kör isönder nålen :-)

Så imorgon ska det sys! Slutföra overall och Liams t-shirt... Bilder kommer imorgon kväll.

Nu sova.........

LEDIGA Söndag...

Så skönt att va ledig, är sliten i kroppen efter en lång vecka... Hmmm, har ingen tvillingnål hemma så jag kan inte slutföra overallen... Ska sy lite smått o gott idag, funderar även på och ta en sväng till "marten" i Karlstad. Får se vad de andra familjemedlemmarna är sugna på....

Scarves, mössa, t-shirt till lilla killen ska jag pyssla med idag :-)

Hörs senare!

Trevlig söndag!

Babyoverall...


Ska sys och sättas knappar sen är den färdig att användas...

 

Mönstret är mitt eget, gjorde om ett mönster till en pyjamas. Använde mig av turkost fleecetyg och ett svart lyxfleece som innerfoder.
Luvan fodrades med djungeltyget ifrån jnydesign.

Strl 56-62 ( går att vika upp ben och ärmar, så då är den 56)

Är sugen på att sy en till!!!! :-D

Snaaart

kommer en bild på overallen :-D

Fleeceoverall

Finslipar ett mönster till en liten som ska komma till stora världen i september... Svårt som tusan att göra om ett mönster! Å andra sidan kan det inte bli mer än fel :-D
Ska sy i turkost fleece, fodrat med svart lyxfleece och ett roligare tyg inuti luvan. Återkommer med bilder.

Trevlig kväll

Glömde...

mössorna! Dom är också till dom två busarna... Sydda med min nya maskin :-D Är lite stora i storleken för barnen som ska ha dom, gjorde dom lite stora medvetet så dom passar till hösten med... Strl 1-2 år.
Är superkul att sy mössor! Ska sy scarves som man kan knyta runt halsen blåsiga dagar också.

Praktiskt och lätt att sy!

Ha en supertrevlig helg allihop!

Vill bara säga...

Att jag är tacksam för vad jag har, familj, bra vänner och släkt... Ett fast jobb med fantastiska arbetskamrater och jag är frisk. Vad mer kan man begära???

Är en äkta svensk gnällspik flera gånger om dagen (med det menar jag att jag gnäller för skitsaker, typ att jag är förkyld, att jag har sovit dåligt... ) Senaste tiden har det inträffat saker som gör att jag får tankeställare gång på gång... Vad är viktigt i livet?

Nära och kära såklart! Måste bara komma ihåg att visa det... Är så lätt att halka in i gnällandet. Jag uppskattar er alla i min omgivning även om jag är dålig på att visa det!! Så har jag fått det sagt, va bara tvungen och skriva av mig lite...



Har sytt till just  några "nära och kära" :-D
Hoppas ni blir nöjda med allt... Är inte jättenöjd med fleecebyxorna men det duger väl till att busa utomhus i.(eller att ha i skötväska/barnvagn kyliga dagar) Ska sy ett par till melis med.




Så dåligt redigerade bilder!! Fick bli så nu, hann inte krångla... Bättre än inga alls :-D

Ny symaskin...

JAG HAR FÅTT EN OVERLOCK!!! JIPPI!! Har ÄNTLIGEN Fått en overlock, i för tidig födelsedagspresent :-D o så la jag en slant själv! Dom är inte billiga... Men ett måste för mig som syr så mycket.

Väntar på en del som fattades så jag kan börja sy. Allt kommer gå så mycket fortare med den här maskinen. Hoppas att den kommer imorgon så jag kan sy alla beställningar jag har.

Ha en superbra onsdag!!

Klänning

Sytt min första klänning! Mönster: eget.





Sydde sista sömmen när nålen gick i tusen bitar... Tvillingnålen. Fick en bit i ögat men fick ut den som tur var!! Så en ny måste inhandlas snarast.
Ska sy mössor ikväll som tur är så då behöver jag bara en enkelnål.

Ha en trevlig söndag!

Ledig...

Idag skulle jag ha jobbat... Bytte dag då mina barn är sjuka och Sambon är och kör rally, så jag jobbar nästa helg istället.
Hostar och har lite feber båda två, verkar vara en seg förkylning. Jag är lite hängig men känner mig inte sjuk som tur är!

Fortsättning på djungelklänningen idag och tre par beställda mössor ska sys, tänkte även försöka mig på att sy scarves idag. Får se vad som hinns med.

Ha en trevlig söndag!

Farm

Här syns melis farmmössa lite bättre, den är sydd i en liten annan modell än Liams då hon har så litet huvud än.


Här är vi i nya mössor

Vi tog en tur till mariebergsskogen idag, trots öroninflammation... Liam är rejält trött på att sitta inne!





Skönt med frisk luft även fast man är sjuk...

Vill ni köpa något??

Maila mig på [email protected] eller skriv en kommentar och lämna er mailadress så kontaktar jag er.

Åkpåsar













Här är alla mysisar jag har sytt. Alla förutom två är i tre lager fleece, den svarta och stjärnåkpåsen är i två lager. Mysisarna passar de flesta vagnar, vet säkert att de passar Emmaljunga och Teutonia.
Kommer lägga ut mysisar i "till salu" , priset för en åkpåse kommer att vara 580 kronor.

Sys i olika färger och efter önskemål. Eftersom jag har gjort en öppning längst ner passar den även större/äldre barn då fötterna ( leriga skor :-D ) kan sticka fram.
Min son kan fortfarande sitta i den de få gångerna han åker vagn och han är tre år.

Maila mig vid intresse! Mailadress finns på kategori-kontakt.

Funderar...

på vad som är bäst, att lägga ut allt som är till salu på bloggen jag har?? Eller starta en ny "försäljningsblogg"??? Tips tack!

Hinner ju inte sy hur mycket som helst nu ändå när jag jobbar heltid så frågan är om det inte räcker med att lägga ut på bloggen... Men snart ska jag ju va mammaledig igen, då finns MASSA  tid :-D så då har jag ju möjligheten att ändra då i så fall.

Kanske inte finns intresse för det jag syr, kanske är bäst att kolla det först innan jag startar en till blogg... Sluttjatat om det!

Kom gärna med tips!

Till vilda tjejer...

ska jag sy en passande klänning... Med vilda djur!! Djungeltyget! Det är såå fint, älskar färgerna och motivet på tyget. Funderar på kort ärm, det är ju trots allt snart sommar. ( även om det inte känns så nu...)

Har sytt en mössa idag också, fixar bild senare. Måste konstruera ett mönster till klänningen nu.


Trevlig kväll!

Mysfilt...

Samma fleecetyg som i jackan jag sydde! Så mjukt! Tycker om mönstret oxå, ska sy i likadan flecce fast i beige mönster ( inga stjärnor, massa andra krumelurer på )
Har satt ett svart jerseytyg på baksidan filten så den blir ännu varmare...




Mössa

Har sytt en mössa till Liam idag, var lätt att sy... Ska ändra lite på mönstret bara så blir det nog ännu bättre och lättare.



Syr en "stjärnfilt" just nu. Fixar bild senare på den. Får slita mig ifrån sy och blogg och allt vad det är och gå och natta lillkillen.

Trevlig kväll!

Till lilla flickan...

Fick gå ut i solen och ta en bild, sååå skönt ute idag!









Är ganska nöjd med resultatet. Hade kunnat bli lite bättre knapphål, skyller på symaskinen :-)
Var kul att sy sovpåse så det kommer att bli fler... Har två sjuka barn idag så då passar det bra att hålla sig inne vid maskinen.

Ha en skön påskhelg!


Sovpåsen


Snaaart är den färdig....


Sovpåse...

Syr en söt sovpåse just nu. Har massa annat som ska sys men blev sugen på att göra klart den här först. Syr i tyget med björnar,  måne och moln på... kommer ni ihåg??

Finns att se på tidigare inlägg, eller så väntar ni en dag och får se sovpåsen imorgon :-D Har sytt med fleece längst ner så att fötterna håller sig extra varma... Nog om den ( en bild säger ju mer än tusen ord sägs det, så ni får se imorgon istället)

Har fått nya tyger på posten idag, bland annat djungeltyget!! Vill sy en klänning i det tyget, räcker till mer än en klänning men det är vad jag har i tanken nu att jag ska sy först.

Trevlig kväll!!

RSS 2.0