Sjukskriven 50%

Är jag sen drygt en månad tillbaka, är INTE lätt att försöka få läkartid varje gång jag behöver nytt sjukintyg... Började ringa till min läkare 8.30 idag men fick inget svar utan telsvar gick in direkt, ringde ungefär 10 ggr till men inget svar. Dock säger rösten på svaret att läkaren finns där from 29 aug. Ringer sköterskan som säger att läkaren i fråga inte jobbar där längre... Nehej! Varför säger dom inte det på telsvaret? Hon försökte ge mig en tid men det fanns INGEN som kunde hjälpa mig, fick nr till en annan läkare men det var helt omöjligt att komma fram.
Ringer tillbaka till sköterskan som ger mig ytterligare en annan läkare och ber mig ringa igen kl 13. Det gör jag och då ligger det helt plötsligt ett sjukintyg i receptionen, bra för då slapp jag fler telefonsamtal MEN jag ville träffa en läkare för att kolla upp mina bröstsmärtor som jag har gått med i ca 5 veckor...

Fick en kallelse 13 sept. i senaste laget enligt mig. Varför har jag så ont i bröstet?? Ska jag behöva åka till akuten!? Hoppas få tid hos ortopeden snarast så jag kan få diskutera min värk.

Ber om ursäkt för ett inlägg med gnäll:( Men jag börjar bli trött på det här. Funderar starkt på att söka mig till en privat läkare...

Har haft 5 läkare på samma vårdcentral inom loppet av 9 månader, underlättar att ha samma läkare för att slippa dra hela det här året på nytt för varje ny läkare. SUCK.

Jaja slut på klag:)

Bjuder på lite bilder istället.


Hundbädd i galon beställd av mamma som vill ha en att ha i hundgården.


MYYYYYYYS!!! Vill ha en sån här själv att krypa ner i på vintern:) ÅKPÅSE, sydd i fuskpäls "varg" fodrad med fleece. Är väldigt bred, gjorde så medvetet för att man ska få en filtkänsla snarare än åkpåse. Får inte bli trångt i en sån här påse.


insidan är cremefärgad varm fleece.


Gjorde öglor av rund resår till knäppning, ska sy dit stora träknappar när jag har köpt det.


Lång och mjuk päls!


Är nöjd med resultatet trots att den inte är klar, kommer naturligtvis visa bilder igen när den är helt klar.

Kvar att göra på denna:

Sy fast bävernylon som foder nere vid fötterna för att undvika lort på fleecen ifrån geggiga stövlar.

Sy fast knappar

Göra hål för sele... Vilket jag egentligen inte vill men det är ju ett måste så barnet inte tar sig ur:)

Kommer även sy fler saker i fuskpäls.
Maila mig om ni är intresserade av att beställa: [email protected]

Fuskpäls...

har jag köpt  två olika sorter av, en "björn" och en "varg". Ska sy... åkpåse eller filt, vet inte än. Har ju en klar bild i huvudet av hur det ska se ut, blir tyvärr inte alltid som man har tänkt sig. Ska klura lite till. Så snaaart kommer det lite roligare inlägg här i bloggen, dvs BILDER på färdiga projekt.

Ska även ta tag i en beställning som jag fick för evigheter sen som jag helt enkelt glömde bort, sååå pinsamt!
Bättre sent än aldrig:)

Hoppas alla har en mysig lördagskväll!

Härliga söndag!

Sovmorgon, städning, shopping och promenad! Perfekt söndag. (särskilt sovmorgonen, hehe)

Åkte till staden för att se om jag kunde få tag på maxi-pärlor o pärlplattor, Liam och Amelia tycker det är kul att pyssla med diverse saker men vanliga pärlplattor är för pillrigt.

Här är resultatet:


Liam är sååå nöjd! Och visst blev det fint.

Pärlorna är verkligen stora. A kunde utan svårigheter bygga en egen platta, dessvärre åkte den ner på stolen så alla pärlor åkte av... Rekommenderar till alla som har pyssliga barn ifrån 2 år och uppåt. (Står ifrån 3 år på förpackningen, men på vilken leksak gör det inte det... Är man med hela tiden tycker jag det är okej)
3
pärlplattor och 900 pärlor för 179:- , fanns även en hink med fler pärlor i men den kostade 399:- och det var i dyraste laget.

Blev även ett besök på Rusta


200 g på varje nystan! Detta ska jag sticka en poncho av. 49:- st, billigt och mjukt, perfekt!

Nu är det dags att natta lilleman, förskolan tiiiiidigt imorgon. Sen soffan med stickning i högsta hugg!

Karpatunnelsyndrom

Har jag naturligtvis, därför mina händer krånglar och inte vill vara med! Troligtvis har jag fått det för att jag har varit/är svälld på vissa ställen över lederna. Kommer inte att ta bort min mystiska värk runt lederna om jag opererar men kommer förhoppningsvis bli bra i händerna, kanske bli bättre i överarmarna oxå!! Det vore så skönt! Jobbar 50% nu och det är jag nöjd med. Man får vara glad för det lilla men skulle naturligtvis vara mer än nöjd om jag kunde få ett schema med andra arbetsuppgifter så jag klarar mina 32/tim vecka. Får se vad läkaren har att säga...

Har hittat ett mönster på en sååå fin poncho, började sticka igår. Originalmönstret var i ull-garn, jag valde ett plommonlila mohairliknande garn. Undrar om det blir bra!? Har inte kommit alls långt men vill visa er en bild på färgen.


Fin höstfärg tycker jag!

Har egentligen inte tid att sticka, då jag har massor som ska sys!

. Väska

. Liams onepiece

. Hundbädd att ha ute

. Hundtröja

. Mössor

Men jag kan få sticka under tiden jag vaknar till så jag kan koncentrera mig på syandet ;)

Ha en bra dag!

Sjukhuset imorgon...

Ja då är det dags att kolla mina nerver... Usch, är lite nervös för detta. Men det är bättre och få undersökas så att man kan börja utesluta. Har ont från och till och är svag i i armarna, frustrerande.

Nu till roligare saker: SY! Ska idag börja på Liams heldress, han vill ha en blå och svart. Jag köpte grått och svart tyg. Så vi får se om vi kan kompromissa ;-) Ska bli superkul då jag har tänkt och göra en applikation på hans dress, första gången jag prövar det... Undrar om tålamodet räcker till hela applikationen?

Först byta sängkläder och tvätta!

Mönster på posten!

Idag kom mönstret till vuxen-dressen. Tobias vill som sagt va ha en, har dessvärre inte tillräckligt med tyg. Får klicka hem sisådär 4 meter skulle jag tro. Om jag ska ha en vill jag ha en i velour, myyyys.

Det har regnat heeela dagen idag, Känns som hösten är här. Perfekt syväder med andra ord :D

Bjuder på lite bilder som piggar upp!


En solig dag i rottneros.


ska bli en mössa.


Ska bli en sjal el "rund halsduk" ( ni vet sån där bylsig halsduk som man kan dra upp över huvudet) kommer inte på vad det heter just nu.


Till sist en bild på Niras nya tröja (Nira är en hund!). Får se om den passar, hon är extremt liten.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film! Ha en trevlig kväll.

Dålig på att blogga

Har varit väldigt flitig men har inta bloggat pga det fina vädret. Så nu kommer en del av det jag har pysslat med senaste tiden.


Solhatt till en kille på snart 1,5 år. Bomullstyg ifrån tygfabriken, mönster ett gammalt ifrån sy-skåpet.


En väska som min mamma numera har.


Onepiece, heldress, mysdress, kärt barn har många namn! Eget mönster, strl 98. Tyg ifrån jny-design. Jätterolig att sy. Ska bli en till Liam och även en till sambon. Till vuxen har T köpt ett mönster på nätet, kommer i veckan så då är det bara att sätta igång.








Beställda converse, strl 6-12 mån.


Stickad tröja, strl 4-5 år.


Virkad filt, har använt dubbelt garn och gjort dom klassiaka mormorsrutorna. Ska virka en kant runt så är den klar sen.


Har legat i som ni ser, är bara extremt dålig på att blogga... Blir nog bättre på det när hösten och regnet kommer. Har missat att fota en bebiströja som jag stickade till en kär väns bebis, rosa med träknappar. Blir nog fler såna så det kommer bild längre fram.

Dags att åka till jobbet!

RSS 2.0