Magsjuka...

Ja nu var det Liams tur... Han hade kräkts imorse när jag skulle väcka han, stackars. Så nu väntar jag på min tur... Jag kommer säkerligen att få skiten. Sliten efter jobbdag idag, känns att man har en infektion i kroppen. Så nu blir det räksmörgås framför teven. Sen ska jag sova...

Trevlig kväll!

Stickar

en mössa till Liam, får se hur den blir. Blir den bra kan det bli mååååånga mössor då det är kul och lätt att sticka.
 
Jag börjar bli bättre!!! Detta ska jag fira med jobb imorgon :D Har fortfarande svårt att andas när jag går i trappor och liknande, så kommer det förmodligen att vara ett tag. Har en riktigt otäck hosta så det ska bli intressant att se hur mitt kassapass kommer gå. Brukar ju få torrhosta i vanliga fall i kassan, jaja orkar jag inte är det ju bara att gå hem.

Blir ingen vila här hemma, barnen skriker, leker , bråkar osv. och jag försöker att röra mig så lite som möjligt. Skulle vilja sova men det går inte... Får bli golvet i hallen där barnen leker, några kuddar så ska det nog bli liiiite bekvämt. 

Melis nya mohairtröja.

 







Påbörjad mössa...

                                          
Hundtröja till lillasysters Nira. Stickad i dubbelt garn för att hon ska orka hålla värmen.

Lite sytt


Denna sydde jag förra veckan, härliga färger!


Lunginflammation

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!! Jag är så trött på och vara sjuk... Varför tar det omtag hela tiden, kände i feredags att det var dags för en ny förkylning... På lördagen blev jag sämre och fick svårt att andas under kvällen. Satt/låg i soffan natt mellan lördag-söndag ringde gripen halv nio på morgonen, fick en tid elva. Andades in luftvidgande flera gånger för att få bort "pipet" varje gång jag drog in el andades ut luft. Till slut kände jag att det hjälpte, tack gode gud för det.

Så nu: Antibiotika (som får mig att må illa och kräkas) Bricanyl (astmamedicin) EN STOR DEL VILA! Igår gjorde jag ingenting orkade knappt prata för jag kände mig ansträngd, idag orkar jag vara uppe korta stunder (sitter ju här o det är väl ett gott tecken).

Ska snart åka och hämta barnen på förskolan, HUR SKA JAG ORKA?? Vet ej, bara att hämta dom och låta dom göra vad dom vill för jag orkar inte säga till dom... Kommer se ut som fan sen, men det får det göra. Nu ska jag göra mig iordning för hämtning!

Ha en bra dag!

Vintermössa

Jag klurar på mönster till en vintermössa, skulle vilja sy en som går ner över öronen och kinderna... Har inget sånt mönster men kanske kan rita ett mönster själv, eller varför inte sprätta en sån mössa jag har och använda som mönster...hmmm

Ja vi får se om jag kan knåpa ihop något. I vilket fall tycker jag det är lättare med en sån mössa på små bebisar och mindre barn (typ ettårsåldern). Är så sugen på att klippa i ett velourtyg jag har liggandes här. Rosa med orange stjärnor, underbara färger!




Men nu blir det VILA i soffan!


Jaha...

FÖRKYLD IGEN..... Är j-vligt trött på och bli förkyld om och om igen. Måste ha världens sämsta immunförsvar, eller är det så här för alla att förkylningarna vägrar och släppa?? Hoppas på att må bättre imorgon(brukar ju alltid må sämst när det bryter ut) för då ska jag åka till stan och köpa didriksson vinterkläder till Liam.

Amelia mår lite bättre idag, hon har i alla fall inte kräkts. Men sover extremt mycket, igår sov hon fem timmar i sträck på dagen! Ändå slocknade hon kvart över åtta på kvällen. Hoppas verkligen att vi klarar oss ifrån magsjuka:-/

Idag blir en lugn em med godis, teve, lite stickning kanske.

Trevlig helg!!

Slutfört!



Nu ska denna hög få komma till sina beställare. Har gjort klart två punkter på beställningslistan, nu har jag tre kvar. Sen hoppas jag givetvis att jag får nya beställningar:-)

Amelia är magsjuk så imorgon blir det halvdag på jobbet, vi delar lika jag och Tobias. Jag åker på morgonen så får han åka när jag kommer hem.
Det började igår, hon hade haft risig mage på förskolan men var pigg och lekte för fulla muggar. Vid tiotiden igår kväll hörde jag att hon hostade, Tobias sprang upp och kollade henne. Kommer ner med Amelia som var full i spyor. Hon fick bada och jag fick byta sängkläder... Det var spyor ÖVERALLT! urk!! Hon piggnade till under eftermiddagen, skönt för henne och få behålla vällingen i alla fall.

Nu återstår att se om vi blir sjuka. Hoppas inte!!!

Nu blir det godis och sticka framför teven... Ha en trevlig kväll!


Beställda mössor








Nu är dom äntligen klara!! Och jag blev faktiskt nöjd... Fick sprätta en del, på grund av att jag sydde knytbanden i velour (samma tyg som mössan). Blev stelt och gick inte att knyta. Nu är banden i mjuk interlock, det viktigaste för mig när jag syr barnkläder är att det ska vara hållbart, skönt och praktiskt. Skönt går före snyggt!! Annars är risken stor att barnen inte vill använda plaggen :-)) Nästa projekt är att sy färdigt Melis blommiga manchesterbyxor och en beställning jag har fått.

Nu ska jag sätta mig i soffan och sticka på Liams randiga tröja!

Trevlig kväll!


Snaaart

kommer bilder på gårdagens projekt!

Idag ska jag sy

Så tänker jag varje dag... Men så kommer alltid något som får gå före, städning, matlagning, promenad, umgås med barnen... o så blev det helt plötsligt kvällen!? Och inget sytt. Hmmmmm, men idag kära vänner SKA jag sy! Jag har så mycket ideer och det är inte varje dag man har inspiration, gäller att passa på! Mössor, sovpåse, snuttar, byxor, bodysuit mm. SPRUTAR ideer, måste tömma hjärnan vid symaskinen :-)



LIAM har äntligen fått sin stickade tröja! Fattades garn till halsen så jag fick köpa ett som matchade tröjan då jag inte fick tag på det jag köpte på marknad. Duger väl att ha i dagisväskan i alla fall?!
Nu håller jag på med en i lila/gammelrosa, vet inte riktigt vad man ska säga att det är för färg. Efter den blir det två retro tröjor till A och V (Liam och Amelias kusiner) ska bli kul att sticka till dom. Håller på och letar efter ett bra mönster till de två tröjorna, nån som har tips?? Funderar på modell"pippitröja"...

Ha en skön söndag! Jag hoppas jag kommer producera massor med kläder idag som jag lägger ut här ikväll:-)


Sköna byxor







Har sytt färdigt ett par av muddbyxorna, jeanstyg med rosa sömmar och rosa muddtyg. Damen har använt byxorna idag på förskolan, passade perfekt! Fick dessvärre ingen livebild, hon var trött som bara den efter lek hela dagen så hon nattas just nu. Får lägga ut en imorgon så ni får se hur dom sitter på :-)

Gillar byxor med mudd i midjan, blir som ett par mjukisar fast det är jeanstyg. Nu ska jag sy klart manchestermuddisarna och sen kika lite tyger!

Trevlig kväll!


Syr igen

Nu är vi så gott som friska! Skönt... Har påbörjat två par byxor till melis och ska slutföra två beställda mössor, får passa på när orken och lusten infinner sig!

Funderar på att fodra byxorna, är kallt på morgonen och börjar bli ruggigt även på dagen. Slippa ha långkalsonger el kalasbyxor under. Måste gå fort på morgonen, kvittar hur tidigt vi än går upp så blir det stressigt innan vi ska iväg:-) Kan bero på att barnen är intresserade av ALLT annat än att äta frukost och klä på sig, leka, "bara kolla klart" barnprogrammen, välta ut leksaksbackar över hela hallen... :D osv. Liam vill inte klä sig själv, trots att han kan. Jag tjatar i några minuter tills jag tappar tålamodet och gör allt åt honom. Men det kommer nog så småningom.

Nu blir det nattning av Liam, dusch, lite sy och ensam mamma på tv.

Ha en trevlig söndag!

RSS 2.0