SJUKA

Är vi alla i familjen, något riktigt segt virus vi har åkt på... Jag och barnen har haft det i två veckor och det verkar inte ge sig snarare tvärtom. Jag kan inte ligga ner på nätterna för jag är så tjock i halsen, alla hostar ikapp nattetid. BLÄÄÄÄÄ!!

Vill vara frisk, jobba, va ute i solen ja vad som helst förutom och ligga här som en död sill. Men men, fördelen med att vara förkyld är ju att man vet att det inte är bestående. Någon gång går det över och då mår man toppen igen...
 Därför det har varit dött här inne, orkar inte sitta vid datorn och inte sy heller :-( Bara att stå ut och vänta på att herr frisk ska komma tebax till min kropp:-)


SYTT :D


Omlottröja och bodysuit ska få knappar!


Rosarandiga halsduken är till lilla o som ska hjälpa mig och prova, det gröna är till lilla Leo.


Moster

Blev jag den 13:e september! MYCKET STOLT :D Massa grattiskramar till kära syster och pappan till Leo som underverket heter. Han ser ut som en docka, sååå fin!! Detta firar vi med att sy! Har gett två mössor som jag naturligtvis glömde fota... Störande! Men det kanske kan fixas i efterhand. Just nu håller jag på och syr en bodysuit och lite mössor som är beställda.

Går lite trögt med syandet just nu, jobbar igen vilket betyder att min lediga tid spenderas med barnen. Snart har jag kommit in i rutinerna och kan sy mer.



Denna filten är hos Leo nu, den är perfekt till en nyfödd eftersom den är mjuk som bomull .


Mössa med text




solstråle står det på den rosa mössan, omkretsen är 38 cm så den passar barn mellan 37-42 cm huvudomkrets. Går att skriva vad man vill eller trycka mönster på (har tex ett monster, bil mm)

Hade tänkt visa hur dom ser ut på och använda en docka som modell, tyvärr är dockan spårlöst försvunnen... Vågar mig inte in i barnens rum och leta eftersom klockan snart är 23.00 och jag är rädd att dom vaknar. Nu är det dags för mig och sova så jag orkar med jobbet imorgon :D


Till bebisen


Strl: 60-70 på denna (kan alltså användas ifrån ca 2-3 månaders ålder)

Jag gillar den här typen av mössor, färgglada och mjuka :-) Knutarna gör den extra söt! Är fodrad med fleece för att den ska kunna användas i vinter. Hoppas bebisen vill titta ut snart så vi kan prova, syrran gå ut och gå eller nåt så kanske det sätter igång!!!!! :D

Har tänkt att göra halsduk och vantar till i samma tyg. Men kanske inte idag , tröttare än tröttast just nu och då är det farligt att sitta vid maskinen eftersom det brukar resultera i vansinnesutbrott och massa sprättande...Är ledig imorrn och hoppas få sitta och sy några timmar. 

Ha en trevlig helg!!


Sytt mössor och halsdukar


Har inte hunnit sytt fler än två par höst/vinterset än men ska sätta mig och klippa ikväll.

Setet till vänster är i velour, mössan helt i velour och halsduken med fleece på baksidan. Det andra är i SUPERMJUKT trikåtyg, både mössa och halsduk är fodrat med fleece.



Så här ser den ut utvikt.


        Detta är baksidan, sitter fast med hjälp av två tryckknappar så man vet säkert att den inte åker av i vilda lekar:D


Svar på kommentar: V, självklart går den att få i vuxenstorlek! :D Säg bara till i vilket sorts tyg och vilken färg så fixar jag detta! Får nya tyger imorgon, hoppas jag annars kommer dom till veckan.


Halsdukarna :D

Jo jag kanske ska visa er hur dom ser ut!! Det är som en dregglis/scarves med tryckknappar där bak med fleece på undersidan och mjukistyg på framsidan. Har bara sytt testmodeller helt i fleece än så länge så modellen blir densamma men tyget på framsidan kommer ej att vara i fleece som den på bilden.


Så här ser mina testmodeller ut... än så länge. kanske ändrar på mönstret efter utlåtandet av er barn som testar:D
Jag har nu en modell ( min kusins barn, kul att ni vill hjälpa mig:D ) Så jag behöver två till modeller, FÖRST TILL KVARN... !!

Halsdukar...

Jag försöker konstruera det perfekta mönstret, det får inte vara trångt eller obehagligt för då blir det MYCKET gnäll på morgonen. Min testpanel består av Liam :-) Någon mer som vill hjälpa mig att testa en halsduk?? (som har barn, det är ju naturligtvis barnen som ska prova)  Skriv en kommentar så kontaktar jag er. Som tack får ni behålla halsduken :D Har sytt en i fleece som jag blev ganska nöjd med. Ska fortsätta fila lite på mönstret nu (om barnen går med på det) Amelia har fått massor med utslag över hela kroppen, tror att det är samma som hon hade sist hon var sjuk. Får helt enkelt utslag när viruset går ur kroppen. Hon såg ut som en prickig korv igår!! Är lite bättre idag men hon är väldigt arg/ledsen hela tiden så hon kanske inte känner sig helt kry.

Här kommer en bild på Liams ej färdigstickade tröja...



Varför blir mina bilder så suddiga??? Någon som är duktig och vet om det är någon inställning som ska göras?

RSS 2.0